
På Baristakurs 1 vil du lære det grunnleggende innen baristafaget.
Varighet: ca. 3 timer
Antall: Minimum 3 personer maksimum 6
Sted: Rosenborggata 19, inngang Pilestredet 75D, Oslo fra bakgården. Vis på Google kart
Hvem: Kurset er beregnet på personer som jobber i service og serveringsbransjen, som har liten eller ingen erfaring som barista, eller for deg som trenger en oppfrisking.
Innhold: Grunnkurs omfatter grunnleggende teori om kaffe fra gård til kopp, grunnleggende tilberedning av espresso, arbeidsteknikk, grunnleggende steaming av melk og helleteknikk, gjennomgang av en klassisk kaffemeny, daglig renhold av maskiner og utstyr.
Målsetning: Etter kurset skal du ha forståelse for og føle deg trygg på hvordan du tilbereder en god espresso. Du skal ha fått ett grunnlag og en forståelse for steaming av melk og hvordan du tilbereder klassiske epressobaserte drikker som for eksempel cappuccino, latte og mocca.
Pris: Gratis for eksisterende og nye kaffekunder, 1600 kr for øvrige
Ta høyde for: Vi står mye på bena, så ha på deg gode sko og klær som tåler at det kan bli noe søl. Du får utdelt forkle og alt annet nødvendig utstyr av oss.
Kursholder: Henning Opseth, Fagansvarlig kaffe
Påmelding: henning.opseth@pals.no eller mobil 481 29 671
Neste datoer:
På Baristakurs 2 vil du lære mer videregående teknikker innen baristafaget.
Varighet: ca. 3 timer
Antall: Minimum 3 personer maksimum 6
Sted: Rosenborggata 19, inngang Pilestredet 75D, Oslo fra bakgården. Vis på Google kart
Hvem: Kurset er beregnet på personer som jobber i service og serveringsbransjen, som har litt erfaring som barista fra før eller har deltatt på Baristakurs 1 – Grunnkurs.
Innhold: Baristakurs 2 inneholder mer omfattende teori om kaffe fra gård til kopp og de ulike prosessene for å gi en forståelse av forskjellene på kaffe. Vi går igjennom smaksprofilering av espresso og smaker på ulike oppskrifter. Vi jobber med mer avansert steame/helleteknikk og enkel latte-art. Daglig og periodisk renhold/vedlikehold av maskiner og utstyr.
Målsetning: Etter kurset skal du føle deg trygg på hvordan du tilbereder en god espresso, kunne justere etter oppskrift og ekstraksjon, og ha en større forståelse for veien fra gård til kopp. Du skal føle deg trygg på å kunne lage de klassiske espressobaserte melkedrikkene.
Pris: Gratis for eksisterende og nye kaffekunder, 1600 kr for øvrige
Ta høyde for: Vi står mye på bena, så ha på deg gode sko og klær som tåler at det kan bli noe søl. Du får utdelt forkle og alt annet nødvendig utstyr av oss.
Kursholder: Henning Opseth, Fagansvarlig kaffe
Påmelding: henning.opseth@pals.no eller mobil 481 29 671
Neste datoer:
Vi gjør oppmerksom på at kursene kan bli avlyst dersom det er færre enn tre påmeldte. Beskjed vil bli gitt innen rimelig tid.